Slavite Gospoda! Aleluja!
 

Molitvena skupina "ogenj evharistije"

16
. December
2005

Odlomek iz Svetega Pisma, Janez 1. 19-27

Janez je pričeval takole: Ko so Judje poslali k njemu iz Jeruzalema duhovnike in levite, da so ga vprašali: »Kdo si ti?«, je priznal in ni tajil, temveč odkrito dejal: »Jaz nisem Kristus.« »Kaj torej? Si mar Elija?« so ga vprašali. »Ne, tudi to nisem,« jim je odgovoril. »Ali si prerok?« »Ne,« jim je odgovoril. Vprašali so ga torej: »Kdo si. Da bomo mogli odgovoriti tistim, ki so nas poslali. Kaj praviš sam o sebi?« Odgovoril je:
»Jaz sem glas vpijočega v puščavi:
zravnajte Gospodovo pot,
kakor je rekel prerok Izaija.« Med odposlanci so bili tudi farizeji. Segli so v besedo in ga vprašali: »Kaj torej krščuješ, če nisi ne Kristus ne Elija ne prerok?« Janez jim je odgovoril: »Jaz krščujem z vodo, med vami pa stoji on, ki ga ne poznate, tisti, ki pride za menoj in
jaz nisem vreden, da bi mu odvezal jermen na sandali.«

Premislek:

Dragi moji ljubljeni bratje in sestre, sedaj smo že v Božičnem razpoloženju. Ta čas, ni samo čas veselja in proslave, temveč je tudi blagoslov. Ta blagoslov pa lahko prejmemo v našem dnevnem življenju na en način »zravnajte Gospodu pot svojega srca da lahko vstopi«. To so zelo pomembne besede, ki nam povedo, naj pripravimo Gospodu srce, naj umaknemo kamen s srca, ampak samo z Božjo močjo. Zatorej lahko v tem času še posebej pogledamo v svoje srce. Dovolimo Bogu da nam prečisti srca, dovolimo da nam v zakramentu sprave odpusti grehe in nam ponovno podari spravo in bodo naša srca resnično čista.

Želim vam prijetno molitveno srečanje
Vaš ljubljeni brat v Kristusu
o.Joseph Vadakkal