Slavite Gospoda! Aleluja!
 

Molitvena skupina "ogenj evharistije"

11
. November
2005

Odlomek iz Svetega Pisma, Matt 25.1-13

»Takrat bo nebeško kraljestvo podobno desetim devicam, ki so vzele svoje svetilke in šle ženinu naproti. Pet izmed njih je bilo nespametnih in pet preudarnih. Nespametne so vzele svoje svetilke, niso pa s seboj vzele olja. Preudarne pa so s svetilkami vred vzele v posodicah olje. Ker se je ženin mudil, so vse podremale in zaspale. Opolnoči pa je nastalo vpitje: ›Glejte, ženin! Pojdite mu naproti!‹ Tedaj so vse device vstale in pripravile svoje svetilke. Nespametne so rekle preudarnim: ›Dajte nam svojega olja, ker naše svetilke ugašajo!‹ Toda preudarne so odvrnile: ›Verjetno ga ne bo dovolj za nas in vas. Pojdite raje k prodajalcem in si ga kupite!‹ Medtem ko so šle kupovat, pa je prišel ženin, in tiste, ki so bile pripravljene, so šle z njim na svatbo in vrata so se zaprla. Pozneje so prišle še druge device in govorile: ›Gospod, gospod, odpri nam!‹ On pa je odgovoril: ›Resnično, povem vam: Ne poznam vas!‹ Bodite torej budni, ker ne veste ne dneva ne ure!«


Premislek:

Jezus nas skoraj vedno uči v prilikah zato, ker je v njih skrit pravi pomen nebeškega kraljestva. Kaj pa nam ta prilika pove?
Pet devic je bilo nespametnih in pet preudarnih. Pet nespametnih pa Jezus tako imenuje zato, ker niso s seboj vzele olja za svetilke in zato niso mogle na ženinovo svatbo. Ostale pa, ki so olje imele so na svatbo vstopile skupaj z ženinom. Ta prilika nam govori o tem, da Jezus lahko kadarkoli prekine naše zemeljsko življenje, zato moramo biti pripravljeni nanj, moramo imeti olje v svetilkah. Kaj pa pomeni olje v tej priliki? Olje je naša ljubezen, prijaznost, dobrota, resnicoljubnost in prav tako tudi naša svetost. Danes lahko molimo za še več blagoslovov in prosimo za blagoslov,  da vstopimo v Božje kraljestvo.

Želim vam prijeten molitveni sestanek,
Vaš ljubeč brat v Kristusu

o. Joseph Vadakkel